rss
  • Rakott tészta recept

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

    Elkészítés:

    Az a kedves háziasszony, aki tud tésztát gyúrni és kedveskedni óhajt ezzel a kitûnõ készítménnyel vendégeinek, az 400 g széles metéltet készítsen. Lobogó, forrásban lévõ, bõ, sós vízben fõzzük ki, majd hideg vízzel öblítsük, hûtsük le. Sárga krémet készítünk. A négy tojás sárgáját a vajjal, a kristálycukor 1/3-val, a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfelt, sót és a lehûtött, kifõtt, jól lecsurgatott tésztát, beáztatott mazsolát. A tojás fehérjét folyós habbá verjük, és a cukor 2/3-val egy kemény habot készítünk. A bekevert sárga krémes tésztát ezzel a habbal lazítjuk. Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy jénaiba az így elkészített tészta ½-ét tesszük. Darált mákos porcukorral egyenletesen beborítjuk, õrölt fahéjjal megszórjuk, és a tészta második harmad részével betakarjuk. A kikevert eperlekvár 2/3-val lekenjük, és durvára vágott dióval megszórjuk. Ezután a többi tészta kerül a rakottasra. Lekvárkenés, diószórás és már mehet a sütõbe. 180 °C fokon szép pirosra sütjük. Nagyon ízletes, ha kicsit megpirul. És ha még tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, vanília sodót, eper szurszot vagy szilva stercet adhatunk mellé.

    A szursz vagy sterc nem más mint egy felfõzött gyümölcs ragu likõrrel ízesítve, majd lehûtve. Sûrû, igen ízletes pikáns készítmény, desszertek mellé kitûnõ.

    Elkészítés ideje: 90 perc


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött gombafejek

    Hozzávalók:

    10 fej kb. 3-4 cm átmérõjû gomba, 3 doboz tyúkmájkrém, 15 dkg Ramamargarin, 1 citrom, 5 adag franciasaláta, 3 dl tartármártás, 10 dkgaszpik, fél csomó hónapos retek, só, õrölt bors, mustár,metélõhagyma ízlés szerint

  • Joghurtos gomba egytál

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, fél csomag spagetti száraztészta, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Csuka citrommal

    Hozzávalók négy személyre: 1 kg csuka, 5 dkg liszt, 2 tojás, 1 citrom, 3 dl olaj, 4 evõkanál citrommártás.

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Burgonya saláta másképpen

    A megfõtt tojássárgáját szitán áttörünk, megsózunk s 3-4 kanál olajjal simára keverünk, Kis porcukrot teszünk bele és ecettel hígítjuk.

  • Csirkepörkölt - Háztartások alap receptje

    Hozzávalók: 1 bontott csirke, 3 ek olaj, két nagy fej hagyma, só, 3-4 ek paprika, 1 paprika, 1 paradicsom.

  • 100 legendás whisky

    A kedvelt italok közül nem csupán a finom borok vagy a gyöngyözõ sör története foglaltatott már könyv alakba. A whisky ugyanolyan legendásnak számít - sõt, talán a leginkább õrzött receptek egyike.

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

  • Túrótorta tejszínnel

    Hozzávalók: 2 dkg zselatin, 1,5 dl víz, 40 dkg túró, 40 dkg tejszínhab, 13 dkg cukor, 10 dkg joghurt, 1 kerek sárga piskótalap, 1 citrom reszelt héja. Tetejére: 20 dkg fehér csokoládé, 75 ml tejszín, ostya lapok díszítésnek.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz)

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors.

  • Zöldséggel töltött tortilla

    Hozzávalók 4 személyre (8 darab):

    1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 cukkíni, 1 konzerv morzsolt kukorica, 5 evõkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál ételízesítõ, 8 tortilla, 10 dkg feta sajt

  • Joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Fûszeres krumplifõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

  • Spanyol halkrémleves

    Hány személyre: 25 dkg tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 paradicsom, 1 babérlevél, 1/4 narancs, 10 dkg cérnametélt, 10 dkg reszelt sajt, õrölt bors, sáfrány, só.

  • Absinth cocktail

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

  • Olasz sertéskaraj

    A szép rövidkaraj szeleteket húsverõvel kissé megveregetjük. Megsózzuk és tûzálló tálba rakjuk, közvetlenül egymás mellé.

  • Citromos-mákos muffin

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.