2024.05.14. - Bonifác

Agyagban sült csirke

Hozzávalók 4 személyre: egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj, õrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chilikrémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra). Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!