2024.05.13. - Szervác, Imola

Diós zabfánk recept

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
A töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

2 dl vízbe beleteszem a margarint és a sót, majd felforralom. Beleöntöm a finomra darált zabpelyhet, és kis lángon addig kevergetem, amíg az egész masszává összeáll. Kihûtöm, és egyenként belekeverem a tojásokat. Nyomózsákba teszem, és alufóliával bélelt, nagy tepsire diónyi halmokat nyomok belõle, egymástól legalább egy centi távolságra. Elõmelegített, forró sütõben szép sárgára megsütöm. A szilvalekvárt összekeverem a darált dió felével, és megtöltöm vele a félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetõket belemártom a megmaradt dióba, és kalap gyanánt visszaillesztem a tetejükre.

Elkészítés ideje: 90perc
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!