2024.04.27. - Zita

Wok körethez lazacszelet passzol

Hozzávalók:

lazacfilé, citrom, 1 doboz bébi kukorica, bambuszrügy, 1 csokor újhagyma, 3 db sárgarépa, 1 nagyobb piros húsú paprika, 3 gerezd fokhagyma, gyömbér, 25 dkg zöldbab,, szójaszósz, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lazac szeleteket besózzuk, és citrom lével meglocsoljuk majd félre, tesszük. A bébi kukoricát és a bambuszrügyet leszûrjük, aztán vékony csíkokra-apróbb darabokra vágjuk. Az újhagymát, a sárgarépát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát vékony szeletekre gyaluljuk, majd a paprikával együtt vékony csíkokra metéljük. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.

Az olajat a wokban felhevítjük, rózsaszínûre pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a nyers zöldségeket, majd a fagyos zöldbabot, folyamatosan keverve pirítjuk. Hozzáadjuk a bébi kukoricát és a bambuszrügyet, meglocsoljuk a szójaszósszal, sózzuk, borsózzuk, és további pár percig ropogósra sütjük. A lazac szeleteket zsiradék nélkül, jól felforrósított teflon serpenyõbe tesszük. Megszórjuk frissen õrölt borssal. Ha elkészült citrom karikával díszítjük wok körettel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!