rss
  • Krumplis rétes

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 csomag réteslap, 50 dkg krumpli, 8 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 3-4 evõkanál méz, 3 evõkanál pikáns lekvár, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsindióvirág, 1 mokkáskanál só

    loading...

    A töltelékhez a krumlit héjában megfõzzük, majd meghámozzuk és lereszeljük. Tálcán szétterítve hagyjuk kihûlni. Közben a tojássárgákat 5 dkg-nyi puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fûszereket, a mézet, a lekvárt, valamint a sót.

    A már teljesen kihûlt krumplit összekevejük a lekváros tojással, majd óvatosan beleforgatjuk a közben kemény habbá vert tojásfehérjét is. A réteslapokat szétszedjük, és a felét (azaz 2-3 lapot, aszerint, hogy hány lapos a rétestésztacsomag) egy tiszta, nedves, de jól kicsavart konyharuhára terítjük. Bekenjük a megmaradt olvasztott vajjal, majd a töltelék felét a tésztalap szélére, egy csíkban egyenletesen felkenjük.

    A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és olajjal megkent sütõlemezre helyezzük. A másik réteslapadagot ugyanígy elkészítjük. Mindkét rúd tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd az elõmelegített forró sütõbe toljuk. 15 percig sütjük közepes lángon. Még forrón ferde szeletekre vágjuk, de a tepsin hagyjuk kihulni.

    Krumplis rétes


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Grillezett bruschetta pácolt paradicsommal

    Hozzávalók:

    3 gerezd fokhagyma, 5 szelet teljes kiõrlésû rozskenyér, 1 evõkanálnyi olívaolaj, fél kg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, másfél evõkanálnyi friss tárkony, 1 evõkanálnyi borecet, só, bors,2 evõkanálnyi petrezselyem

  • Hal bormártással

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Tolófánk

    Hozzávalók: 1/2 liter tej, fél kg liszt, 5 deka vaj, 8 tojás, só, porcukor és olaj a kisütéshez.

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors;

  • Csokis-joghurtos kuglóf

    Csokis-joghurtos kuglófHabosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és Ramát, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverjük. A masszát beleöntjük a kikent kuglófsütőbe és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük 180 °C fokon. Ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Hozzávalók: tortabevonó csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dl natúr joghurt, 45 dkg finomliszt, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg étcsokoládé, 35 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 25 dkg margarin.

  • Szûzszeletkék nyárson sütve

    Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Rablóhús nyárson fóliás burgonyával

    Hozzávalók:

    30 dkg pulykamell, 30 dkg csirkemell, 30 dkg sertésszûz, 20 dkg szalonna, 20 dkg kolbász, 2 fej hagyma, 8 db gomba, 4 db paprika, 4 db paradicsom, só, bors, grill fûszerkeverék, 0,4 l olaj, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 80 dkg burgonya

  • Aprósütemény Húsvétra

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 3 tojásfehérje
    - 20 dkg darált dió
    - 1 csapott kiskanál õrölt fahéj
    - 3 szem szegfûszeg megõrölve
    - 1 kiskanál kakaó
    - lekvár

    A díszítéshez:

    - apró szines cukorkák

  • Aszalt sárgabarackos brownie

    Hozzávalók: 11,5 dkg fehércsokoládé, 7,5 dkg vaj vagy sütõmargarin, 10 dkg barna cukor, 2 tojás, 1/4 teáskanál vaníliaaroma, 8,5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál só, 16 dkg aszalt sárgabarack, 2 dkg mandula, 2,5 dkg kókuszreszelék.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 tojás
    - 150 fõtt sonka
    - 2 csemegeuborka
    - 2-3 ág tárkony
    - 4 ek majonéz
    - 6 ek tejföl
    - 1 kk tárkonyecet
    - só
    - bors

  • Gombaleves

    Hozzávalók:

    1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehérbors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Gombás tojás

    Vágjon össze 1 fej új fõzõhagymát, és párolja meg 2 teáskanálnyi olajon.

  • Barackos tallér

    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 25 dkg kókuszreszelék, 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

loading...