1 csomag réteslap, 50 dkg krumpli, 8 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 3-4 evõkanál méz, 3 evõkanál pikáns lekvár, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsindióvirág, 1 mokkáskanál só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A már teljesen kihûlt krumplit összekevejük a lekváros tojással, majd óvatosan beleforgatjuk a közben kemény habbá vert tojásfehérjét is. A réteslapokat szétszedjük, és a felét (azaz 2-3 lapot, aszerint, hogy hány lapos a rétestésztacsomag) egy tiszta, nedves, de jól kicsavart konyharuhára terítjük. Bekenjük a megmaradt olvasztott vajjal, majd a töltelék felét a tésztalap szélére, egy csíkban egyenletesen felkenjük.
A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és olajjal megkent sütõlemezre helyezzük. A másik réteslapadagot ugyanígy elkészítjük. Mindkét rúd tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd az elõmelegített forró sütõbe toljuk. 15 percig sütjük közepes lángon. Még forrón ferde szeletekre vágjuk, de a tepsin hagyjuk kihulni.