rss
  • Gyümölcsös fagylaltkehely

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör

    Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az õszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikõrrel és hûtsük le. A poharakat kb. öt percig a fagyasztóban hûtsük le. A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hûtõszekrény normál részében engedjük fel.

    A tejszínhabot a vaniliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hûtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.

    Gyümölcsös fagylaltkehely


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Epres frissítõ ital

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

  • Zöldséges rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 3 paradicsom, 1 szál póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió, 25 dkg sajt reszelve, 2 ek. olaj, 10 dkg forrázott sárgarépa, 10 dkg cukkini, 2 tojássárgája.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Sonkás-gombás tészta

    Hozzávalók: 35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, 2,5 dl tejszín, frissen õrölt feketebors, só.

  • Mancika töltött tojása

    Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Paradicsommártás

    Hozzávalók: 65 dkg húsos paradicsom, 1 fej hagyma, 1 csokor tárkony, 4 evõkanál olívaolaj, 1 cl tárkonyecet, 2 cl száraz vermut, só, õrölt fehérbors, 1 csipet cukor;

  • Rakott metélt

    Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 8 dkg vaj, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom héja, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 7 dkg mazsola, 10 dkg barackíz, só.

  • Brokkolis rakott tészta

    Hozzávalók: 1 cs penne (vagy bármilyen) tészta, 1/2 kg. brokkoli, 2 dl. tejszín, 2 dl. tej, 1 fej lilahagyma, 5 szelet baconszalonna, 15 dkg. szeletelt sonka, 15 dkg. reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

  • Szõlõs kalács

    Hozzávalók: 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 50 dkg. liszt, 6 tojás, 1 csésze tej, 1 cs. sütõpor, 25 dkg. fekete szõlõ, 5 dkg. citrom, 10 dkg. mazsola, 2 kk. õrölt fahéj, só.

  • Csokoládéfelfújt

    Hozzávalók: 2 evõkanál darált mandula, 2 evõkanál liszt, 15 dkg étcsokoládé, 4 evõkanál erõs feketekávé, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Fekete erdö kávé

    Hozzávalók: 2 szem cseresznye, 4 cl cseresznye pálinka, 1-2 kanál égetett cukor(karamell), 1,5 dl jó erös fekete kávé, tejszínhab és csoki forgács a díszítéshez.

  • Spenótlepény

    A spenótot sokan nem szeretik, de így lepényként az íze is kicsit elfogadhatóbb.

  • Ruszlis céklasaláta

    Hozzávalók: Ruszli, cékla, tejföl, alma, méz.

  • Almás-vaníliás szelet

    Hozzávalók: 1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.

  • Ananászbólé

    Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8-10 mmvékony korongokra, utóbbiakat pedig kb. 15-20 mm-es csíkokra aprítjuk.

  • Olasz rakott burgonya

    Megtisztítunk, és karikára vágunk 75 deka burgonyát és felszeletelünk 50 deka paradicsomot. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, befedjük a paradicsomkarikák felével.

  • Párolt pecsenyekaraj mustáros szószban

    Hozzávalók:

    karaj, grillfûszer keverék, õrölt szerecsendió, 3 dl must, 1 nagyobb fürt szõlõ, 1 csomag tökmag, 1 csomag rizs, liszt

  • Aszalt szilvával töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), l csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só.

  • Boros narancskocsonya vaníliamártással

    Hozzávalók: 2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz. A mártáshoz: 1 csomag fõzés nélkül elkészíthetõ vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.