2024.03.19. - József, Bánk

Csokis tekercs

Hozzávalók:

1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A keverékhez egy kis tálkában alaposan keverjük össze a cukrot és a fahéjat, a csokoládét pedig olvasszuk meg. Keverjük alaposan össze.

A tésztához nagy tálban keverjük össze a margarint és a barnacukrot, majd elektromos habverõvel közepes fokozaton keverjük ki. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd alaposan keverjük el. Kis tálkában keverjük össze a lisztet, a sütõport, a sót, a kakaót, és 1 teáskanál fahéjat. Adjuk a krémes keverékhez, és jól elegyítsük össze.

Tegyük a tésztát egy ív zsírpapírra. Alakítsunk belõle egy kb. 20 x 15 cm-es téglalapot. A szélektõl 2,5 cm-en belül kenjük meg 4 evõkanál csokoládés keverékkel, majd csavarjuk fel rúd alakúra. A rudat szórjuk meg reszelt csokoládéval és fahéjjal, majd csomagoljuk fóliába és helyezzük a hûtõbe 4 órára, vagy akár egy egész éjszakára.

Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra, fújjuk le a tepsit sütõspray-vel. Vágjuk a tésztát fél cm-es szeletekre, majd tegyük az elõkészített tepsire. Süssük 8 percig, vagy amíg a teteje kissé megbarnul. Vegyük ki, és hûtsük le.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!