2024.04.26. - Ervin

Mogyoróvajas kocka

Hozzávalók:

2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Keverjünk krémesre 1 ¼ csésze mogyoróvajat a vajjal egy nagy keverõtálban. Fokozatosan keverjünk hozzá 1 csésze porcukrot. Kézzel vagy fakanállal dolgozzuk el benne a maradék porcukrot, a kekszmorzsát és ½ csésze csokoládét. Egyenletesen nyomkodjuk elõkészített edénybe, majd simítsuk le a tetejét egy spatulával.

Olvasszuk meg folyamatos kevergetés mellett a maradék mogyoróvajat és a csokoládét egy közepes méretû, vastag falú lábosban, a lehetõ legkisebb lángon. Keverjük simára, majd öntsük a tésztára. Tegyük hûtõszekrénybe legalább 1 órára, vagy amíg a csokoládé megszilárdul, majd szeleteljük fel. Hûtõszekrényben tároljuk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!