2024.04.26. - Ervin

Sertésborda

Hozzávalók:


60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst csíkokra vágom, Vegetával és borssal összekeverem, és a hûtõben hagyom állni. (Ha lehet egy éjszakán át.) A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom a zúzott fokhagymával együtt.

Hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Rászórom a fûszereket, összekeverem, felöntöm az uborka levével és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszek bele. (Az uborka nagyságától függõen, de kb. a harmadát.) Majdnem készre fõzöm, de az utolsó 10 percben beleteszem a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve vörösborral pótolom. A végén jó sûrû szaftja legyen!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!