2024.04.26. - Ervin

Narancssaláta

Hozzávalók:

4 narancs, 1 fej saláta, 3-4 szál kis sárgarépa, 10-12 db fekete olívabogyó, marék tisztított dióbél, 6-7 szem datolya, evõkanál citromlé, 4 evõkanál narancslé, 1 evõkanál narancsvirágvíz, 2 dkg cukor, 1 csipetnyi õrölt fahéj, 1 csipetnyi só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott salátát lecsurgatjuk és csíkokra vágjuk. A megtisztított kis sárgarépákat felszeleteljük, a meghámozott narancsot felszeleteljük, az olívabogyót és a datolyát kimagozzuk, a diót megdaráljuk.

Elkészítjük a salátalét: a sót összekeverjük a citromlével, a négy evõkanál narancslével, a narancsvirágvízzel, a cukorral és a fahéjjal. A salátát tálaló tálra tesszük, rárakjuk a narancskarikákat, olívabogyóval, datolyával díszítjük, meghintjük darált dióval, és az egészet leöntjük a salátalével.
Narancssaláta

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!