rss
  • Görögdinnye leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2-3 kg görögdinnye, 2 evõkanál lime lé, 2 evõkanál citromlé, 1 piros chili paprika, 1 darabka gyömbér gyökér szeletelve, 1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle), 1/2 csésze menta, 1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva, 1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva, só, bors, 2/3 csésze fekete áfonya, menta velevek

    Vágd fel a dinnyét, vágd le a héját, távolítsd el a magokat. Pürésítsd egy mixerben. Nyomd át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne. Tegyed át a 3/4 részét egy tálba, 1/4 - et hagyjál a mixerben. Ehhez az 1/4 -hez add hozzá a levet, piros chili paprikát és gyömbért, pürésítsd ezt is. Öntsd a mixerbõl a keveréket a dinnyepüréhez. Keverd bele az édesköményt, mentát és paprikákat. Sózza, borsozza ízlés szerint. Hûtsd le, díszítse áfonyával és mentával.

    Görögdinnye leves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fogasszelet túrótésztával

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Tárkonyos csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fõtt csirkemellfilé
    - 2 db zellerszár
    - 1 evõkanál frissen aprított tárkony
    - 2 evõkanál citromlé
    - só, frissen õrölt bors
    - 0.5 db kígyóuborka
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1.5 dl tejföl
    - 4 levél római saláta
    - 1 evõkanál szezámmag

  • Pörköltfelfújt

    Hozzávalók: fél csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás, 2 evõkanál vaj, 4 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 kávéskanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Paraszt reggeli

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.

  • Bundában sült virsli

    Hozzávalók:

    - 5 pár mûbeles virsli
    - 2 tojás
    - 4 ek tej
    - 4 ek liszt
    - 1 kis fej hagyma reszelve
    - ízlés szerint mustár
    - só
    - forgatáshoz
    - liszt
    - sütéshez
    - olaj

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves.

  • Sütés nélküli almatorta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag babapiskóta
    - 1 kg alma hámozva, lereszelve
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 1/2 citrom leve
    - csipet őrölt fahéj
    - 2 ek. cukor
    - 5 dl víz

  • Gombás fasírt

    Hozzávalók:

    - 2 nagy csokor friss petrezselyem
    - 1 egész tojás
    - 3 zsemle
    - 70 dkg darált hús
    - 7-8 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - ételízesítõ
    - szárított vegyes erdei gombafûszer
    - kevés tej
    - olaj a sütéshez
    - morzsa

  • Diplomatatúrós

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 db tojássárga, 4 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 1 dl rum, 1 csomag babapiskóta, 2 dkg zselatin.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Pezsgõspohár

    Elkészítés:

    Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hûtõbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behûtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hûtõbõl, sûrû szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hûtõbe. Tálalás elõtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgõvel.

  • Acapulco saláta

    A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással és hûtsd le.

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Burgonyás lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt burgonya, 2 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, csipetnyi cukor, só, olaj.

  • Petrezselymes újburgonya

    A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Idõnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás elõtt 1-2 perccel hintjük rá a megvagdalt zöldpetrezselymet.

  • Betyárzöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.