2024.04.26. - Ervin

Almamártás

Hozzávalók:

50 dkg alma, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 2 evõkanál cukor, 1-1 késhegynyi õrölt fahéj és õrölt gyömbér, csipetnyi só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meghámozott és kicsumázott almát, vékony szeletekre vágom, és annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi. Rászórom a fûszereket, a cukrot és a sót, majd felforralom.

Pépesre fõzöm, és addig forralom, amíg felére fõ. A tejfölben simára keverem a lisztet, és állandó keverés közben beleöntve, sûrûre fõzöm. Fõtt húsok mellé illik.
Almamártás
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!