400 g meggy, 250 g vaj, 230 g cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 ek. cukor, 1 tk. fahéj
Meggyes muffin
Hozzávalók:
400 g meggy, 250 g vaj, 230 g cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 ek. cukor, 1 tk. fahéj
A meggyet kifejtjük. A cukrot és a vajat kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet és a meggyet. Formába töltjük, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 190 C-on elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Meggyes muffin
400 g meggy, 250 g vaj, 230 g cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 ek. cukor, 1 tk. fahéj