rss
  • Tequila Sunrise

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 1 adaghoz:

    3-4 jégkocka, 4 cl Tequila, frissen kipréselt narancslé, 1 cl Grenadine-szirup, 1 narancskarika

    loading...

    A jégkockákat longdrinkes pohárba tesszük, a Tequilát hozzáöntjük, és narancslével feltöltjük.

    A szirupot hozzáadjuk, és a koktélt kicsit átkeverjük. A poharat a narancskarikával díszítjük.

    Tequila Sunrise


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolileves karfiolosan

    Hozzávalók:

    - 1 közepes fej karfiol
    - 1 közepes fej brokkoli
    - 2 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - pici olaj
    - 1 evõkanál liszt
    - só
    - ételízesítõ
    - 1 kis pohár tejföl
    - 1 tojás sárgája

  • Grillezett alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db nagyobb alma, 150 g championgomba, 250 g sárgabarack, 200 g füstölt sajt, 40 g vaj, só, õrölt fahéj.

  • Almaleves argentin módra

    Hozzávalók: 50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Csukapörkölt

    Hozzávalók: 1,2 kg konyhakész csuka, só, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 mokkáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Lebbencsleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 8 dkg lebbencstészta
    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg lecsó
    - fûszerpaprika
    - õrölt bors
    - só

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 4 evõkanál házi baracklekvár
    - 4 evõkanál rum
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 2 dl tej
    - 30 dkg darált keksz

    Töltelék:

    - kevés tej
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin
    - 10 dkg kókuszreszelék

  • Paprikás paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pritaminpaprika
    - fél kg paradicsom
    - fél tk só
    - 3 ek cukor
    - 2 ek ecet
    - 1 ek olaj
    - 1 ek vágott petrezselyemzöld

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Zöldséges spagetti fetával

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 piros paprika, 20 dkg kiszemû paradicsom, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, só, frissen õrölt bors, 1 pohár száraz fehérbor, 2 teáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vaj, 5 dkg fekete olajbogyó, bazsalikomlevelek a díszítéshez.

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Majorannás aprópecsenye

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 deka marhapacsni ( marhafartõ) majoránna, 1 deci tejfel, kis kanál liszt, só.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Kétszínû keksz

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 3 evõkanál kakaópor.

loading...