rss
  • Tequila Sunrise

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 1 adaghoz:

    3-4 jégkocka, 4 cl Tequila, frissen kipréselt narancslé, 1 cl Grenadine-szirup, 1 narancskarika

    A jégkockákat longdrinkes pohárba tesszük, a Tequilát hozzáöntjük, és narancslével feltöltjük.

    A szirupot hozzáadjuk, és a koktélt kicsit átkeverjük. A poharat a narancskarikával díszítjük.

    Tequila Sunrise


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Galuskasaláta retekkel

    Hozzávalók: 30 dkg galuska, 1 evõkanál fûszervaj, 20 dkg májpástétom, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 csomó vékony szeletekre vágott hónapos retek, 1-1 csokor apróra vágott petrezselyem és turbolya; a mártáshoz: 10 dkg fûszeres krémsajt, 1 dl tejszín, 3 evõkanál dijoni magos mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ételízesítõ.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a hagymát, a reszelt fokhagymát, az összevágott petrezselymet, a mustárt, a kakukkfűt, a Piros Aranyat. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és jól összedolgozzuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a szélétől kissé elhagyva rászórjuk a tojáskarikákat, a kolbász karikákat, valamint a paprika darabokat.

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók:

    40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dltej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, a tetejére fokhagyma,reszelt sajt és tejföl

  • Bee’s Kiss

    Shakerben alaposan összerázzuk, s koktélospohárba szûrjük.

  • Gesztenyeleves olaszosan

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz, petrezselyem, só.

  • Csokis-mézes puszedli

    Csokis-mézes puszedliA mézet és a zsírt (vagy vajat) összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a mézet. A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. A tálat egy fóliával lefedjük és másnapig hűtőbe teszem. Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.

  • Gyors csokis süti

    Hozzávalók:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 evõkanál cukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 1 tojás
    - 3 evõkanál tej
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 evõkanálnyi csokidarabkák
    - egy csepp vanília aroma

  • Ananászlekvár

    Hozzávalók: 1,10 kg tisztított ananász, 80 dkg narancs, 1,10 kg mandarin, 2 lime héja és leve, 20 dkg marcipán, 2 teáskanál fahéj, 3 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 vaníliarúd, 10 dkg mogyoró, 10 dkg mandula, 1,50 kg zselésítõ cukor.

  • Töltött kenyér

    Egy franciakenyeret elfelezünk, kivesszük a belsejét úgy, hogy csak a héja maradjon.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1-1aralábé, zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors, só.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Krumplipogácsa - köret

    A krumplit héjában sós vízben megfõzzük, héját lehúzzuk, áttörjük. Bele 1 tojás, só, és annyi liszt, hogy tésztává álljon össze.

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Csibészke kehely

    Az epret megmossuk, jól lecsurgatjuk. A túrót finomra áttörjük, habosra kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a tojássárgájával, majd hozzáadjuk az áttört, leszûrt epret és óvatosan beleforgatjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét.

  • Házi krémes

    Házi krémesA leveles tésztát kettévágjuk, egyenként nagy, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. A vaníliás pudingporokat 2 dl vízben megáztatjuk. A 7 dl vizet a 7 evőkanál cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a megáztatott pudingot, és kb. 5 percig állandó keverés mellet főzzük. A tojásfehérjéket csipet sóval és 7 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Az egyik tésztára simítjuk a krémet, a másikat négyzetekre vágjuk, és ráhelyezzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Sárgadinnyedzsem 1.

    Alapadag: 1 kg dinnyehús, 40 dkg cukor, 1 citrom leve, kb. 2 cm-es rúdvanília.