2024.04.26. - Ervin

Krémes

Hozzávalók:

1 fagyasztott vajastészta, 6 tojás, 2 csomag vaníliacukor, 15 dkg porcukor, 5 dkg liszt, 4 dl tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajastésztát felengedjük és 2 egyforma nagyságú, 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk. Megszurkáljuk és elõmelegített, forró sütõben világosbarnára sütjük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és 1 cs. vaníliacukorral és a liszttel. A végén hozzáadjuk a tejet.

Addig fõzzük állandó keverés mellett amíg besûrûsödik. Kihûtjük, közben a tojásfehérjékbõl kemény habot verünk. A kihûlt vaníliás masszához óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és megtöltjük vele a lapot. A tetejét vaníliacukorral meghintjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!