2024.04.27. - Zita

Egyszerû torta húsvétra

Hozzávalók: 225 g finomliszt, csipetnyi só, 115 g mazsola, 50 g felaprított mandula, 50 g felaprított dió, 40 g kandírozott gyümölcshéj, fél citrom lereszelt héja, 75 g kristályosított gyömbér felaprítva, 175 g cukrozott cseresznye negyedelt, 200 g vaj, 175 g porcukor, 4 tojás, 5 ml / 1 teáskanál vanilia esszencia, 30 ml /2 evõkanál konyak, sárgabarack dzsem a kenéshez, 500 g marcipán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 160 C fokra! Szitáljuk át a lisztet a sóval egy nagy tálba! Adjuk hozzá a mazsolát, diót, a kandírozott héjat, a reszelt citromhéjat, a gyömbért és a cseresznyét és keverjük addig míg mindent egy vékony lisztréteg fed be.

Kavarjuk habosra a cukrot a vajjal, üssük bele egyenként a tojásokat és adjuk hozzá a vanilia esszenciát. Fokozatosan keverjük hozzá a gyümölcsös keveréket, az utolsó lisztes addaggal együtt adjuk hozzá a konyakot! Öntsük kibélelt 20 cm átmérõjû tortaformába és süssük egy órán át, majd újabb egy órán át 150 C fokon!

Hagyjuk a tortát kihûlni, majd 4-6 napig a formában állni, mielõtt díszítenénk. A torta díszítéshez a sárgabarackdzsemmel kenjük át a formából kiemelt tortát, kekerjük ki a marcipánt, vágjuk formára, akkorára amekkora a torta. A torta szélére marcipán fonatot tehetünk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!