rss
  • Fûszeres kacsaragu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 egész kacsa, 2 vöröshagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2,5 dl csirkeleves (kockából), 30 dkg gomba, 1 dl tejszín, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 teáskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál frissen õrölt fekete bors, só.

    loading...

    A megtisztított, megmosott kacsát feldaraboljuk, majd sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húsdarabokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpebnyõbõl, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmaradt pecsenyelében a paradicsompürével együtt megpirítjuk.

    Megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a csirkelevest, és összeforraljuk. Beletesszük a kacsadarabokat, és fedõ alatt egy órán keresztül pároljuk. Fél óra eltelte után a kacsához tesszük a megtisztított gombát is. Amikor a hús már puha, újból kiszedjük, és a visszamaradt mártást beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint utófûszerezzük, visszatesszük a húsdarabokat, és az egészet összeforraljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia fejes-saláta

    A külsõ levelétõl megfosztott fejes-salátáról megmosás után a vizet lecsepegtetjük, két kemény tojás szétmorzsolt sárgájához két nyers tojás sárgáját tesszük.

  • Kókuszos csokis kifli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor
    - 2 db tojás sárgája
    - 1 csipet só
    - 20 dkg vaj
    - 3 ek tejföl
    - porcukor

    A bevonathoz:

    - étcsokis tortabevonó massza

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 tejföl, kevés olaj, só, bors, pirospaprika
    palacsintához: 2 tojás, 1/2 l tej, liszt, olaj

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Fantáziasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, õrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, limett.

  • Barackos morzsolt torta

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1/8 liter langyos tej, 3 dkg olvasztott vaj, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1/4 kávéskanál só. A borításhoz: sárgabarackkonzerv (kb. 40-50 dkg), 60 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 egész citrom reszelt héja, 4 evõkanál étkezési keményítõ.

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Boros kuglóf

    Hozzávalók: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, ezekbõl tésztát keverünk.

  • Francia tésztasaláta

    Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.

  • Gyümölcsös fagylaltkehely

    Hozzávalók:

    30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör

  • Alpesi kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos kk. instant kávé, 4 tojássárgája, 8 cl rum, 4 ek. cukor, 4 ek. habtejszín, 1/2 l víz.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

  • Kenõmájas készítése

    Hozzávalók: 1 egész disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 8 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg törött bors, só;

  • Céklasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 fej főtt cékla
    - 2 db alma
    - 5 dkg dióbél
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet cukor
    - 1 dl citromlé
    - 1 csokor kapor

loading...