rss
  • Fûszeres kacsaragu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 egész kacsa, 2 vöröshagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2,5 dl csirkeleves (kockából), 30 dkg gomba, 1 dl tejszín, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 teáskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál frissen õrölt fekete bors, só.

    A megtisztított, megmosott kacsát feldaraboljuk, majd sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húsdarabokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpebnyõbõl, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmaradt pecsenyelében a paradicsompürével együtt megpirítjuk.

    Megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a csirkelevest, és összeforraljuk. Beletesszük a kacsadarabokat, és fedõ alatt egy órán keresztül pároljuk. Fél óra eltelte után a kacsához tesszük a megtisztított gombát is. Amikor a hús már puha, újból kiszedjük, és a visszamaradt mártást beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint utófûszerezzük, visszatesszük a húsdarabokat, és az egészet összeforraljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros muffin

    Hozzávalók:

    1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Avokádós saláta

    Hozzávalók:

    3 közepesen érett avokádó, 1 citrom húsa, 1 citrom leve, 1,5 kígyóuborka, frissen õrölt fekete bors, 3-4 ek extra szûz olívaolaj

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Karfiolos zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, karfiol, 2 paradicsompaprika, 1 cukkíni, só, 5 dkg margarin, 1 teáskanál chili, kömény, õrölt koriander, zöld és fekete szemes bors, cayenne-i bors.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók:

    12 dkg rizs, 1,5 dl tej, 6 dkg cukor, citrom, 4-5 kanál porcukor

  • Málnatorta

    MálnatortaRobotgéppel a szobahőmérsékletű vajat a kétféle cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatja hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon (gáznál 2-es fokozat), kb. 20 percig sütjük. A kihűlt piskótalapot keresztben félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és karimát pattintunk köréje. Az átválogatott málnából egy maréknyit a díszítéshez félreteszünk.

  • Pojéka leves

    Hozzávalók:

    0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Padlizsánsaláta télire

    Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színû zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külsõ, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk.

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Paradicsomos zöldségleves

    Hozzávalók: 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, fél zeller, 2 db zsenge karalábé, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, tárkony, csöpp olaj, maroknyi cérnametélt vagy más aprótészta, vegeta.

  • Adonis

    Keverõpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szûrjük, és citromszelettel díszítjük.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Saláta tzacikivel

    Hozzávalók:

    1 nagyobb kígyóuborkam, 1 nagy pohár sûrû tejföl, 1 szál póréhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál oliva olaj, pár szem olajbogyó, só, õrölt bors

  • Túrópuding

    Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 dl tej, 30 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 6 db tojás, 12 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 10 dkg dióbél, 1/2 citrom héja.