rss
  • Burgundi puncs

  • Share on Tumblr

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

    loading...

    Hozzávalók:
    1 üveg száraz vörösbor
    8 cl csereszenyepálinka
    8 cl portói
    16 cl narancslé
    4 cl citromlé
    2 ek porcukor
    narancsszeletek

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Gumisüti

    Hozzávalók:

    Az 1. réteghez:

    - 3 tojás
    - 4 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

    A 2. réteghez:

    - 3 tojás
    - 4 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin
    - 2 evõkanál kakaót

    A 3. réteghez:

    - 5 dl tejföl
    - 7 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

    A 4. réteghez:

    - 2 dl szörp
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Hideg körteleves

    Hozzávalók: 80 dkg puha körte, 4 dl félédes fehérbor, 1 dl fõzõtejszín, 1 citrom, 5 dkg porcukor, néhány citromfû levél.

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Gyümölcs bomba

    Készítünk egy piskótát: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, pici só, 1 kk sütõpor, 3 ek. kakaó, 3 tojás A fehérjét külön felverjük, a sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük robotgéppel, majd nagy mozdulatokkal a két részt összekeverjük. Óvatosan azért, hogy ne essen össze a fehérjehab.

  • Kapros krumplileves

    Hozzávalók:

    50 dkg újburgonya; 3 dkg vaj; 5 dkg liszt; 1 dl tejföl; 0,5 dl tejszín; só; fehérbors; balzsam ecet kb.3 evõkanál; 1 csomag friss kapor

  • Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva, 2 dl paradicsomlé, 10 dkg kígyóuborka meghámozva, 2 db kaliforniai zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál lime-lé, 2 dl extra szûz olívaolaj, 1 dl borecet, 5 dl víz, só, bors, 2 szelet fehér kenyér.

  • After Eight muffin

    Hozzávalók: 19 dkg finomliszt, 7 dkg cukor, 2 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 6 db After Eight lapocska, 1 tojás, 0,7 dl olaj, 2 dl író (vagy kefir).

  • Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Gombaszósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, szójaszósz, csiperkegomba (frissen elkészítve a legjobb, így mindig annyit készíts, amennyit megeszel), olaj, fõzõtejszín.

  • Gombás marhatokány sültzsömlével

    Hozzávalók: 60 dkg marhaapróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2
    evõkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár ízlés szerint.
    Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evõkanál liszt, 3 db tojás, 2 evõkanál étolaj, 1 fej
    vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Halkrém

    Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével habosra keverjük .

  • Savanyú bográcsos Erika módra

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslábszár, 15 dkg tüdõ, 15 dkg máj, 2 nagy vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 csapott evõkanál pirospaprika, só, bors, köménymag, 3 babérlevél, 2 dl tejföl, mustár, liszt, olaj, zsír.

  • Sárgaborsófõzelék (felesborsófõzelék)

    Hozzávalók: 1 kg sárgaborsó, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Sült hús gombás szósszal

    Sült hús gombás szósszalA húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Rövid ideig állni hagyjuk a hűtőben, hogy érjen az íze. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Hozzáadjuk a leveskockát, vagy ételízesítővel ízesítjük. Ha a gomba puha, rászórunk kb. 1 evőkanál lisztet, majd felöntjük a tejföllel, ízlés szerint tovább fűszerezzük. A húst megsütjük, akár tepsiben, akár olajban, és beletesszük a mártásba. Általában rizzsel tálaljuk, de zsemlegombóccal is lehet.

  • Szõlõs rizskók

    Hozzávalók:

    - 20 dkg hosszúszemû rizs
    - só
    - tej
    - 2 tojás
    - 4 dkg vaj
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 kiskanál vanília-esszencia
    - 8 dkg piros szõlõ
    - 8 dkg fehér szõlõ
    - vaj és édes morzsa a kuglófforma kikenéséhez, beszórásához

    A csokoládéöntethez:

    - 15 dkg étcsokoládé
    - 1 dl 30%-os tejszín
    - 2 evõkanál rum
    - friss menta a díszítéshez

  • Hókifli

    50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Teszünk bele 2 dkg 0,5 dl langyos tejben felfuttatott élesztõt, pici sót, 7 dkg cukrot, 2 egész tojást, 2 kanál tejfölt.

loading...