rss
  • Sajtos rakott pulykamell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db tojás, fokhagymakrém, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só.

    A pulykamellet vágd szeletekre, és áztasd fokhagymás tejbe 2 órára. A sajtot és a tojást jól keverd össze. Egy nagy tálat kenj ki vajjal. A pulykamell szeleteket a tejbõl kivéve elõször forgasd lisztbe, tojásba, majd a reszelt sajtos keverékbe. Tedd egymásra a szeleteket, majd öntsd rá a maradék tojást és a reszelt sajtot. Sütõben közepes lángon süsd pirosra.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos édes-savanyú csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 evõkanál szójaszósz, 50 dkg konzerv ananász, 3 evõkanál borecet, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál ketchup, gyömbér, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 4 evõkanál rizsliszt, 4 evõkanál olaj, petrezselyem szál.

  • Méhkas süti

    Hozzávalók :

    24 dkg darált keksz, 13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó, 2-3 ek. rum, 4 ek. tej

  • Gyömbéres –csokoládés –banános zabkeksz

    Hozzávalók:
    1,5 banán, 1 tojás sárgája, 1 bögre barna cukor, 1 bögre teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 bögre zabpehely, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk frissen reszelt gyömbér, 2 tk fahéj, 1 tk mézeskalács fûszerkeverék, 5 dkg csokoládé chip vagy apróra vágott csokoládé;

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez.

  • Mézes borleves

    Hozzávalók:

    8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Kugler torta

    Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.

  • Babéros bableves

    Hozzávalók:

    20 dkg tarkabab, fél liter tej, 1 dl tejföl, 2 babérlevél, 1-1 evõkanál vágott petrezselyemzöld, citromlé és liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, a tálaláshoz 1 dl tejföl

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 10 dkg finomliszt
    - 1 tasak csokoládéízû pudingpor (fõzni való)
    - 1 tk. sütõpor
    - 3 tojás
    - 1 ek. étolaj
    - 9 dkg porcukor

    Meggyes töltelék:

    - 1 üveg meggybefõtt (kb.35 dkg)
    - 1 cs. vaníliás pudingpor (fõzni való)

    Krém:

    - 1 cs. csokoládé ízû pudingpor (fõzni való)
    - 3 ek. instant kávépor
    - 3 ek. cukor
    - 3 dl tej
    - 3 dl habtejszín

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

  • Ördöghal nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg ördöghal, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Zengõi töltött rostélyos

    Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;

  • Zöldbabsaláta sonkával

    Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma, 1 db csípõs paprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Csokoládé - holdacskák

    Elkészítés: A csokoládét és a porcukrot gyúródeszkán jól összekeverjük, azután a tojásfehérjével jól eldolgozzuk.

  • Babos káposztaleves

    Hozzávalók: 150 g tarkabab, 400 g savanyú káposzta, 1 db füstölt sertéscsülök 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g zsír, 20 g liszt, 3 dl tejföl, fûszerpaprika, babérlevél, csípõs zöldpaprika.

  • Körözött metélõhagymával

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, egy csipet õrölt kömény.