2024.04.27. - Zita

Madársaláta szárnyasmájjal

Hozzávalók: 4 csirkemáj, 3 szem közepes burgonya, 1 gerezd gumós zeller, 1 alma, 15 dkg majonéz, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál mustár, 2 dkg porcukor, 1 csokor friss petrezselyem, madársaláta kedvünk szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemájat megmossuk, a hártyákat, az epét eltávolítjuk. Vigyázzunk, nehogy belevágjunk az epébe, mert keserû ízét nehéz lemosni. A májat felhevített olajon megsütjük, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfõzzük, a héját még melegen lehúzzuk, és ha kihûlt, karikákra vágjuk. A zellert meghámozzuk, alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és félpuhára fõzzük. Ha megfõtt, leszûrjük, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.

A meghámozott almák magházát kivágjuk, az almát kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt keverõtálba rakjuk. Meglocsoljuk tárkonyecettel, hozzáadjuk a porcukrot, a mustárral ízesített majonézt, megsózzuk, és az egészet jól átforgatjuk, majd hûtõszekrénybe tesszük. Fogyasztás elõtt hozzákeverjük a megmosott, lecsepegtetett madársalátát, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és pirított zsemleszeleteket kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!