rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Paradicsomos báránysült

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál mazsola, 5 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen õrölt fekete bors, só.

    A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, majd szûrõkanál segítségével gyorsan kiszedjük, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, és a húsát kockákra vágjuk. A mazsolát meleg vízbe tesszük puhulni, majd leszûrjük, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és 1 evõkanál olajon üvegesre pirítjuk, belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet. Sóval, frissen õrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet néhány percig pároljuk.

    A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlõ segítségével leitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük õrölt fekete borssal. A maradék olajat felhevítjük, és a hússzeleteket mind a két oldalukon 2-2 perc alatt hirtelen megsütjük. Megsózzuk, tányérra rakjuk, melléöntjük a paradicsomos szószt, és kis rozmaringszállal díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mimóza saláta

    Hozzávalók:

    6 db fõtt tojás, 2 – 4 db savanykás reszelt alma, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 2 közepes nagyságú hagyma ( vagy 2 csomó újhagyma), citrom leve, só, bors-ízlés szerint, 1 fejes saláta; masszához: a reszelt almára locsoljuk a citromlevet, hozzákeverjük a majonézt, tejfölt

  • Túrós rétes (édes)

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Zalai ráksaláta

    Hozzávalók: 1 kg zalai rákhús, 30 dkg majonéz, 20 dkg tejszínhab, 5 db fõtt tojás, 1 citrom, 1 fejes saláta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2csomó kapor, só, szerecsendió, porcukor, mustár, worcester, ketchup, konyak.

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Csöröge fánk egyszerûen

    Hozzávalók: 3 db egész tojás, késhegynyi só, fél mokkáskanál sütõpor, liszt - amennyit felvesz, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

  • Pulykamell olasz módra recept

    Hozzávalók:
    1kg pulykamell, 6db nagyobb alma(nem birs!), elõsütéshez elegendõ mennyiségû olaj, szárnyashusihoz való fûszerkeverék, 2-3db tejföl, oregáno, pizzafûszer;

  • Bajor pulykamelltekercs

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 1 pár virsli, 5 dkg búzadara, 1 ek zsír, 1 tojás egy kevés marinált paprika, 2 dkg mandula, 15 dkg kelkáposztalevél, só, õrölt bors, majoránna, 1/4 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Párolt káposzta

    A dietetikus véleménye: A káposzta magas vitamin-, és rosttartalmú zöldségfélénk, de puffasztó hatással is rendelkezik. A cukorbetegség diétájában törekedni kell arra, hogy a napi maximális szénhidráttartalmat nem szabad túllépni.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Hússaláta oroszosan

    Hússaláta oroszosanA tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és delikátos vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk. A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet, és négy darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk. Tálaláskor befedhetjük a maradék szeletelt főtt tojással.

  • Sertéskocsonya más módon

    Hozzávalók: 2 kg kocsonyahús (az elõbbi recept szerint), 50 dkg nyers füstölt hús (lehet sonka, tarja vagy csülök), 30 dkg vegyes leveszöldség, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint bors, só;

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Karfiolos lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt, 5 ek olívaolaj, 2 dkg friss élesztõ, 40 dkg karfiol, 25 dkg sárgarépa, 10 dkg raclette vagy óvári, 1 csomó újhagyma, 1/2 csokor turbolya, 3 tojás, 100 g tejszín, 5 dkg mandulapehely, só, bors, margarin.

  • Szalámis calzone

    Hozzávalók: 20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2-2 db paradicsom, zöldpaprika, 3-3 evõkanál borecet, és salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Borjúborda római tálban

    3 deka vajon a húst pirosra sütöm, sóval, borssal megszórom. A sajtot vékony szeletekre vágom. A tejszínt kislángon 5 percig forralom, sóval, borssal ízesítem.

  • Káposztás tészta (Káposztás kocka)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 1 kg fejeskáposzta, só, bors, cukor.