2024.04.27. - Zita

Húsgombóc curryszószban

Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál curry, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, tojással, zsemlemorzsáal, petrezselyemmel, sóval, borssal. Jól összedolgozzuk, majd kb. 3 cm átmérõjû gombócokat formálunk belõle. Az olajat felforrósítjuk, és a gombócokat világosbarnára pirítjuk benne. Világos rántást készítünk kis olajjal, melyet felöntünk 1 dl borral és a szükséges mennyiségû vízzel ahhoz, hogy mártás sûrûséget kapjunk. Ebbe beletesszük a curryt, valamint a húsleveskockát. Fõzzük 6-7 percig, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Gyorsan beletesszük a gombócokat, és 1-2 perc összefõzés után kész is az étel. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!