2024.05.06. - Ivett, Frida

Olaszos mártogató

Hozzávalók: 10 dkg húsos császárszalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál kakukkfû, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 tyúkhúsleves kocka, 1 teáskanál búzakeményítõ, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A császárszalonnát apró kockára vágjuk, a zsírját kisütjük. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig pároljuk, majd rászórjuk az összes többi fûszert, és felöntjük 3 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, és fedõ alatt 8 percig forraljuk.

A keményítõt 0,5 dl vízben simára keverjük, és a paradicsomos levet behabarjuk vele. Kis lángon folyamatosan keverve kicsit besûrítjük. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a reszelt sajttal simára keverjük. Bármilyen frissen sült zöldségfélét és bundázott húst mártogathatunk bele, de friss kenyérrel is kitûnõ.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!