Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az élesztõbõl, tejbõl, cukorból kovászt készítünk Amíg a kovász kel, a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sót, végül a kovászt, és jól kidolgozzuk. 20 percig pihentetjük, majd két részre osztjuk, és mindkettõt ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztalapot, melyet megkenünk eperlekvárral, és rátesszük a másik lapot is, és ezt is megkenjük eperlekvárral, majd elõmelegített sütõben majdnem készre sütjük. Eközben a tojások fehérjét a 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a majdnem megsült tésztára. Visszatesszük a sütõbe, és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!