2024.04.26. - Ervin

Zöldborsófelfújt

Hozzávalók: A töltelékhez: 60 dkg kifejtett zöldborsó, 3 tojás, 2 kaliforniai paprika, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió; a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj. 10 dkg köles dara vagy búzadara, 1 tojás, só, liszt a nyújtáshoz, zsiradék a formához.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagoljuk, és 2 órára a hûtõszekrényben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A tojást elkeverjük a tejföllel, szerecsendióval, borssal ízesítjük, sózzuk. A zöldborsót megmossuk, és enyhén sós vízben félpuhára fõzzük, leszûrjük, lecsepegtetjük. A paprikát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 26 cm átmérõjû felfújtformát. A zöldborsót összekeverjük a csíkokra vágott paprikával, majd megtöltjük vele a formát. Ráöntjük a tojásos keveréket. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, és 1 óra alatt készre sütjük. Cikkekre szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!