2024.04.26. - Ervin

Almás táska

Hozzávalók: 50 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütõpor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1-2 dl tej. A töltelékhez: 1 kg finom alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fahéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat, tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral kevert lisztet, citromhéjat és lassanként a tejet. Ha elég sima a tészta, fél centi vastagra kisodorjuk, nagy, gömbölyû lapokat szaggatunk belõle (kb 8 cm átmérõjût). A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházuktól megtisztítva felszeleteljük, és összekeverjük a cukorral, 1 tojással, mazsolával és egy késhegyni fahéjjal. A gyümölcsmasszát a tésztalapok felére helyezzük, a mások felét ráhajtjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, a tojásokat bekenjük, és nagy lángon megsütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!