Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Amikor a leves forr, óvatosan beleengedjük a húsgombócokat, és 15 perc alatt megfõzzük benne. Szûrõkanál segítségével óvatosan kiemeljük, és melegen tartjuk. A levest átszûrjük. Olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük az átszûrt levest, beletesszük a tejfölt, majd a tûzre visszatéve, 5 percig kevergetjük. A szószt sóval, borssal, és kapribogyó szemekkel ízesítjük. A tojássárgáját 2 evõkanál hideg vízzel kikeverjük, és a meleg szószhoz adjuk, majd belerakjuk a húsgombócokat, és vajon sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!