Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A répát, burgonyát apró kockákra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk. Meghintjük pici pirospaprikával, felengedjük másfél liter vízzel, és belerakjuk a leveskockákat. Picit meg is sózzuk. Majd beletesszük a paprikát, paradicsomot, a vöröshagymát, köményt és a kapor felét. Készrefõzzük, és gyengén berántjuk. Majd beletesszük a zúzott fokhagymát, a kapor másik felét, és egyet rottyantjuk. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!