2024.04.27. - Zita

Töltött kelkáposztatekercs

Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 1 héjában fõtt burgonya, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 1 tojás, 2 evõkanál rizs, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A levelekre bontott kelkáposztát forrásban lévõ sós vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 5 percig fõzzük, leszûrjük, és hagyjuk kihûlni.

A vastagabb ereket kivágjuk, és a torzsával, burgonyával, vörös- és fokhagymával együtt ledaráljuk. Összekeverjük a darált hússal, rizzsel, fûszerekkel, és hozzáadjuk a nyers tojást. Annyi zsemlemorzsát teszünk még hozzá, hogy a töltelék jó állagú legyen. A kihûlt káposztaleveleket egyenként bekenjük a krémmel, és felcsavarjuk, mint a palacsintát.

A kész tekercseket tûzálló tálba szorosan egymás mellé (nem egymásra!) rakjuk, és meghintjük a maradék zsemlemorzsával. Ezután lelocsoljuk a sóval és borssal ízesített tejföllel, kis olvasztott zsírt teszünk rá, és elõmelegített forró sütõbe tesszük. Fél óráig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!