2024.04.27. - Zita

Boros pulykasült almával

Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát és a sárgarépát tisztítás után, kockákra vágjuk. Sütõedényt vajjal kikenünk, belerakjuk a hagymát és a répát, a tetejére tesszük a vajjal megkent húst, és az egészet sóval, borssal ízesitjük. Forró sütõben kb.1 óráig sütjük, közben az almaborral és a saját zsírjával locsolgatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, a közepükbe elosztjuk a maradék vajat. 40 perc sütés után a hús köré rakjuk a vajjal töltött almákat. Amikor a hús megsült, az almákkal együtt kivesszük, és melegen tartjuk. A Calvadost, 50 ml vizet és a tejszínt a sült zsírral elkeverjük, és sûrûre fõzzük, majd áttörjük. A húst felszeleteljük, meleg tálra tesszük. A mártással meglocsoljuk, és az almákkal körberakjuk. Apróra vágott snidlinggel megszórva azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!