rss
  • Daramorzsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 200 g búzadara, 400 ml tej, 100 g vaj, l/2 citrom, 3 db tojás, só, 100 g porcukor, 100 g mazsola, gyümölcsszirup vagy lekvár.

    loading...

    A buzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet. és az olvasztott vaj felével jól összekeverjük, kb. fél óráig pihentetjük.A tojások sárgáját, egy pici sót, a reszelt citromhéjat, a cukor felét a megduzzadt búzadarával jól õsszekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és apránként, lassan a tésztához keverejük.

    A tésztát a maradék forró vajra öntöm, és keverés nélkül, mérsékelten meleg sütõben addig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Ekkor összevagdaljuk, beleszórjuk a mazsolát, a megmaradt cukrot, jól összekeverjük, és viszszatesszük a sütõbe. Kb. l0 perc múlva újból kivesszük és szétmorzsoljuk.
    Porcukorral megszórva tálaljuk.Gyümölcsszörpöt vagy lekvárt adhatunk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 kocka friss élesztõ
    - 250 ml tej
    - 10 dkg blansírozott darabos mandula
    - 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva
    - 25 dkg mazsola
    - 10 dkg vaj
    - 20 ml rum
    - 50 g cukor
    - 1 tojás
    - csipet só

    Továbbá:

    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1-2 ek porcukor

  • Kapormártás

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kapor
    - 2 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 dl húslé
    - 2 dl tejszín
    - fél citrom leve
    - õrölt bors
    - cukor
    - só

  • Körözött füstölt kolbásszal

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 1 pár gyulai kolbász, 1 fej fejes saláta.

  • Töltött krumplik

    Töltött krumplik10 db közepes burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kettévágjuk és kiskanállal kiszedjük a közepét és megsózzuk őket. Elkészítjük a besamell mártást : vajat olvasztunk ,lisztet adunk hozzá, és tejjel vagy tejszínnel simára keverjük. Ételízesítővel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Egy edénybe teszek fél doboz kukorica konzervet és fél doboz zöldborsót, valamint apróra vágott és már előre megpirított szalonnát. Ezt leöntöm a besamell mártással úgy,hogy ne legyen túl folyós.

  • Hókifli

    50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Teszünk bele 2 dkg 0,5 dl langyos tejben felfuttatott élesztõt, pici sót, 7 dkg cukrot, 2 egész tojást, 2 kanál tejfölt.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma, 3 dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors;

  • Vegetáriánus nyárs

    Hozzávalók:

    8 gombafej (konzerv), 2 csõ zsenge kukorica, 8 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 8 mogyoróhagyma, 2 kis uborka, 1 mokkáskanál õrölt borsikafû és õrölt kakukkfû, 2 evõkanál olaj, só

  • Bableves gazdagon

    Hozzávalók: 40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõrök (angolszalonnáé a legjobb), babérlevél, leveskocka, Vegeta, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke.

  • Édes sütõtökpüré-leves

    Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütõtök, 1 pohár tejszín, 1 teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só;

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.

  • Macedón fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 15 dkg karalábé, 1 kisebb zeller, 1/2 kg zöldborsó, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg rizs, 5 dkg spagetti, 6 dkg reszelt sajt.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

  • Bableves olaszosan

    Hozzávalók:

    - 30 dkg fehérbab
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - 1 kk kakukkfű
    - 1 kk majoránna
    - 1 kk rozmaring
    - 0,5 l paradicsomlé
    - só
    - 2 kk cukor
    - 1 tojásból készített csipetke tészta

  • Zöldborsó angolosan

    Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, só, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyem-zöld.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

loading...