2024.04.26. - Ervin

Casino tojás

Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és ízesítõanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tálon talapazatot készítünk, és erre helyezzük el két sorban vagy körkörösen, esetleg egyenes alakban - a tojáskrémmel egyformára töltött tojásokat. Ügyeljünk a töltés egyformaságára, mert a krém ilyenkor mindig látható.

A tojások tetejét petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék díszítõanyagokat ízlésesen a tojások közé helyezzük el. Tartármártást kínálunk hozzá.

Amikor nagyobb mennyiséget tálalunk fel, a következõképpen készítsük: a tojáskrémet dúsítsuk besamellel, majd a betöltés során a tojásokat krémmel lefelé fordítva helyezzük azokat franciasaláta-talapzatra egy tálra rakjuk sorba, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól. A sûrûbb állagúra készített tartármártást olvasztott aszpikkal keverjük el, amikor kezd dermedni a tojásokat ezzel a zománcmártással gyorsan vonjuk be.

A maradék tojáskrémmel nyomjunk egy-egy apró formát a tojások tetejére. Petrezselyemzölddel díszitve tálaljuk.( ha maradt tojáskrém azzal körbe díszíthetjük a tálat)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!