2024.04.26. - Ervin

Babos zölségtál pulykahússal

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej karfiol, 300 g zöldbab, só, 200 g filézett pulykamell, 2 ek. fõzõvaj, bors, 250 g sárgarépa, 1 cs. zöldhagyma, 2 cs. metélõhagyma, 100 ml olívaolaj, 2 ek. aprított mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megtisztítjuk és megmossuk a karfiolt és a babot. A karfiolt rózsáira szedjük, a babot félbevágjuk, majd mindkettõt sós vízben 10 percig fõzzük. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a - nedvességet, és csíkokra vágjuk. A serpenyõben felhevített fõzõvajon körülbelül 4 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A zöldhagymát megmossuk és karikákra vágjuk, majd a répával együtt megpirítjuk a hús zsiradékában. Hozzáadjuk a karfiolt és a babot, és fedõ alatt 5 percig pároljuk. Végül beleforgatjuk a húst. A metélõhagymát megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk. Elkeverjük az olívaolajjal, a mandulával, sóval és borssal fûszerezzük. A keveréket a zöldségbe forgatjuk. Zöldfûszerrel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!