rss
  • Babos zölségtál pulykahússal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej karfiol, 300 g zöldbab, só, 200 g filézett pulykamell, 2 ek. fõzõvaj, bors, 250 g sárgarépa, 1 cs. zöldhagyma, 2 cs. metélõhagyma, 100 ml olívaolaj, 2 ek. aprított mandula.

    loading...

    Megtisztítjuk és megmossuk a karfiolt és a babot. A karfiolt rózsáira szedjük, a babot félbevágjuk, majd mindkettõt sós vízben 10 percig fõzzük. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a - nedvességet, és csíkokra vágjuk. A serpenyõben felhevített fõzõvajon körülbelül 4 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A zöldhagymát megmossuk és karikákra vágjuk, majd a répával együtt megpirítjuk a hús zsiradékában. Hozzáadjuk a karfiolt és a babot, és fedõ alatt 5 percig pároljuk. Végül beleforgatjuk a húst. A metélõhagymát megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk. Elkeverjük az olívaolajjal, a mandulával, sóval és borssal fûszerezzük. A keveréket a zöldségbe forgatjuk. Zöldfûszerrel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karalábéfõzelék

    A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockákra vágjuk, és egy . kevés sóval a zsiradékban a saját levében vagy egy kevés vízzel puhá­ra pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel fel­engedjük, és összevagdalt petrezselyemzölddel meghintve, megtejfö­lözve tálaljuk.

  • Csokoládés fánk

    Hozzávalók A mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej.

    A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás.

  • Galamb-becsinált

    Hozzávalók: 2 db galamb, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só.

  • Retekleves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor friss retek
    - 1 kisebb burgonya
    - 1/4 fej karalábé
    - 1 db leveskocka
    - vaj
    - liszt
    - petrezselyem apróra vágva

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Spanyol karaj

    Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli karaj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1-2 dl feketekávé, só, bors, olaj.

  • Lasagne babos-paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 25 dkg fehér vagy fekete szemû aztatott szárazbab 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 zúzott fokhagymagerezd, 1 kávéskanál római kömény, 37,5 dkg darabolt paradicsom, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 evõkanál szójaszósz, só, bors, 17,5 dkg teljesõrlésû lisztbõl készült lasagne 1 kávéskanál citromlé, 3 dl joghurt, 1 kávéskanál nyílgyökér vagy kukoricaliszt;

  • Zöldséggel töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 1 szelet sertéscomb filé
    - bacon szükség szerint
    - sonka
    - mirelit zöldség
    - sajt ízlés szerint
    - 1 zsemle
    - néhány szem aszalt szilva

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 2-3 db krumpli
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - 1 db tojás
    - liszt
    - petrezselyemzöld
    - ételízesítõ
    - só
    - õrölt bors
    - majoranna
    - 1 pohár tejföl

  • Csopaki tokány

    A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá.

  • Tejfölös gombóc

    Hozzávalók: vaj 7 dkg, liszt 20 dkg, tojás 3 db, tejföl 3 dl, vaj 5 dkg, morzsa 2 dkg, só 1 késh.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

  • Sajtos puffancsok

    Hozzávalók:

    6 tojásfehérje, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)

  • Töltött sonkaszeletek

    Töltött sonkaszeletekA tojásokat keményre főzzük és a sonkát is megfőzzük. A két főtt tojást, a főtt sonkát, a lilahagymát és a savanyú uborkát felkockázzuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Mindezt a sonkába töltjük, és feltekerjük. A tányér közepébe helyezzük az olívabogyót és a gyöngyhagymát. Körberakjuk feltekert sonkával. A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, és minden sonka közé teszünk egy csokorral. Minden tekercsre teszünk egy szelet tojást. Petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Sült csokipuding

    Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.

  • Mustos karaj

    Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 2 fürt szõlõ (piros és fehér vegyesen), 2 dl must, 1 dl olaj, grill fûszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió.

  • Hagymamártás

    Ha hat személyre akarunk mártást fõzni, vegyünk elõ egy kis kanál fagyos zsirt, tegyük azt lábasba forrni; ha forr, adjunk bele egy fa kanál lisztet.

  • Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

    Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.

  • Babos spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.

loading...