2024.05.13. - Szervác, Imola

Meleg rumos meggyleves

Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meggybefõttet levétõl leszûrjük, majd kimagozzuk.A leszûrt meggylevet vízzel feltesszük fõni, kb,1 liternyi legyen a víz és a meggylé eggyütt.Beleszórjuk a sót, a szegfûszeget,a fahéjat,és a reszelt citromhéjat.Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévõ levet.Citromlével pikánsra ízesítjük, majd jól kiforraljuk, és finom szûrõn átszûrjük.Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet, és még eggyet forralunk rajta.Ha kihûlt befedve tegyük hûtõszekrénybe. Közvetlenül tálalás elõtt átforrósítjuk, és a rumot is beleöntjük.A megmaradt tejszínbõl cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a tálalt forró leves tetejére kanalazunk, és egy - egy szem meggyel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!