Nagyom jó és ízletes leves a barna, vagy javított leves, amely a zöldség, csontok, máj stb. barnára párolásától kapja a szép barna színt. Ehhez természetes, szintén húsleves kell.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha tehát marad egy kis jó leves, amint télen könnyû eltenni, sõt nyáron is lehet pincében, vagy jégszekrényben s van egy pár jó csontunk, kis mája, összevagdalunk répát, hagymát, kelkáposztát, zellert, petrezselyem gyökeret, karalábét, paradicsomot is lehet egyet, s egy lábasba kevés zsírral, kis cukorral, aki édesen szereti, mindent egyszerre felteszünk párolni.
Vigyázzunk azonban, hogy oda ne égjen s csak lassan rázogatjuk, amíg szép színt nem kap s akkor egy kevés levest öntünk rá és ha látjuk, hogy szép barnaszíne van, felöntjük a többi levessel és ezt is lassan hagyjuk forrni, hogy átlátszó szép tiszta levest kapjunk. Ebbe a levesbe a következõket lehet befõzni.
Jó étvágyat kván a recept.zug.hu!