2024.05.14. - Bonifác

Mézes csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny, 1 közepes nagyságú friss gyömbér, fél citrom leve, 1 narancs, 1 gerezd fokhagyma, fél dl Worcestershire mártás, 1 dl méz, 1 evõkanál dijoni csípõs mustár, 3 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, végeiket levágjuk és eldobjuk. A gyömbért éles késsel meghámozzuk, levágjuk a fás részeit, tormareszelõn lereszeljük, citrommal megcsepegtetjük, és félretesszük. Megmossuk a narancsot, a héját óvatosan lereszeljük, ügyelve arra, hogy a fehér keserû réteg ne kerüljön bele. A fokhagymát áttörjük.

Elkészítés: A gyömbért összekeverjük a narancshéjjal, a fokhagymával, Worcestershire mártással, a mézzel, a mustárral és az olajjal. A csirkeszárnyakat tálba helyezzük, leöntjük a mézes mártással, és lefedve a hûtõben legalább 6 óra hosszat, de inkább egy éjszakán át állni hagyjuk. A sütõt 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat) elõmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk alufóliával, rárakosgatjuk a húst, és ráöntjük a páclevet. A sütõben kb. 35-40 perc alatt barnára sütjük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Melegen a szárnyakra szórjuk, és tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!