Egy deci tarhonyát kevés zsírban világos barnára pirítunk s aztán hozzáteszünk kis fél fej finomra vágott hagymát s azzal együtt még egy kicsit pirítjuk. Azután hozzáteszünk még egy kevés finomra vágott zöldpetrezselymet, egy fél kávéskanál jó rózsapaprikát.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Jól elkeverjük s felöntjük egy bögre tiszta melegvízzel és lassan hagyjuk a tarhonyát benne puhára fõni. Ha már az egész lé majdnem befõtt, rászûrünk még egy szükséges mennyiségû csontlevest, vagy ha az éppen nincs, lehet csak vízzel is ezt a levest megfõzni, de természetesen jobb, ha hús, vagy csontlevesel öntjük fel.
Megsózzuk s ha már puha a tarhonya, egy kanál tejfelt keverünk hozzá, avval is fõzzük még s tálalásnál tetszés szerint tejfelt s egy sárgáját habarunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!