2024.04.26. - Ervin

Rizspuding vaníliasodóval

Hozzávalók: 24 dkg rizs, 1 l tej, 4 db tojás, 8 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 5 dkg mandula, 5 dkg mazsola, 1/2 citromhéj. Vaníliasodóhoz: 2 db tojássárgája, 1 egész tojás, 1/2 vaníliarúd, 3 dl tej, 1 dl tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és megmosott rizst a tejben puhára fõzzük. A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral nagyon jól kikeverjük, hogy sima, krémszerû legyen. Hozzáadjuk a hámozott és durvára õrölt mandulát, a mazsolát, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Végül hozzákeverjük a megfõtt és kihûlt rizst, majd a tojáshabot.

A 2 dkg vajjal kikent formát 3/4 részig megtöltjük az elkészített rizzsel. A formákat vízzel telt tepsibe helyezzük, majd a közepes hõmérsékletû sütõbe toljuk és kb. 40 percig, pároljuk. Ez idõ alatt elkészítjük a vaníliasodót.

A tojássárgáját és az egész tojást cukorral habüstbe tesszük, és simára keverjük. Ezután - állandó keverés mellett - lassan hozzáöntjük a vaníliával fölforralt tejet, majd forrpontig keverjük. Amikor besûrûsödött, kevés tejszínt hozzáöntve még bársonyosabbá, finomabbá tesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!