rss
  • Csirkepörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

    A megtisztított, megmosott csirkét a szokásos módon feldaraboljuk. A combot és a mellehúsát érdemes kettévágni, mert a kisebb darabok a szaftban ízletesebbek lesznek.

    A zsiradékon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a tûzrõl levesszük, és megszórjuk pirospaprikával. A feldarabolt csirkehúst hozzáadjuk, jól átkeverjük, azaz pörköljük, megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és fedõvel lefedve, lassú tûzön puhára pároljuk. A fõzés végén a paradicsomot és a paprikát vegyük ki a szaftból.

    A pörköltet galuskával, forrón tálaljuk. A pörkölt Változata a tejfölös paprikás csirke. A következõképpen készül: A készre fõtt pörkölthöz hozzáadunk 1,5-2 dl tejfölt, óvatosan rázogatva összekeverjük, és felforraljuk. Ha a szaftot nem találjuk elég sörûnek, akkor a tejfölbe keverjünk egy kis kanál lisztet, és ágy öntsük a pörkölthöz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mazsolás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Lazacos jégsaláta

    Hozzávalók: egy csomag füstölt lazac, egy csomag jégsaláta, egy pohár tejföl vagy tejszín, tormakrém.

  • Gombás rakott hal

    Hozzávalók: 1 kg halfilé, 30 dkg gomba, 1 hagyma, 2 ek. olaj, 2 dl tejföl.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Padlizsánkrémleves

    PadlizsánkrémlevesA megtisztított padlizsánokat sütőben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, összedaraboljuk, majd üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az egy darab megpucolt főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk , majd bors, só és apróra vágott petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpirítjuk. Vajrózsákkal díszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk. (Rögtön turmixoljuk miután megsült, addig amíg meleg, így a sajt is jobban megolvad.)

  • Fácánleves

    Hozzávalók: 1 db fácán, 30 dkg vegyes zöldség, zeller, kis fej hagyma, só, bors, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg gomba, gyömbér, petrezselyemzöld, 1 tojásból készített finom házi cérnametélt.

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Töltött fehérpecsenye

    Vegyünk 2 kiló, lehetõleg vastag, fehérpecsenyét; éles késsel vágjuk ki közepébõl a húst.

  • Spagetti a tenger gyümölcseivel

    40 dkg mélyhûtött tenger gyümölcsét egy szitába teszem és szomahõmérsékleten mintegy 15 perc alatt hagyom kiolvadni. 25 dkg spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) fõzök. Leszûröm és lecsepegtetem.

  • Aranyparti rakott hús

    Laskára vágunk 50 deka sertéscombot, és 2-3 evõkanál olajon vagy ennek megfelelõ zsíron megpirítjuk. Kevés vízzel 10 percig pároljuk, majd közévágunk vékony csíkokra egy kiló fehérkáposztát.

  • Tejszínes burgonya

    Hozzávalók: 2dl tejszín, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya.

  • Görög káposztaleves

    Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 2 fej hagyma, 3 ek olivaolaj, 1 l zöldségleves, reszelt citromhéj, 1/2 tk ánizsmag, 1/2 tk édesköménymag, só, bors, citromlé, 4 paradicsom, 6 dkg juhsajt, apróra vágott kapor.

  • Lekváros derelye

    A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, de nem hagyjuk szikkadni, mint más tésztánál, mert megszáradva a tészta nem ragad össze. Szilva, vagy baracklekvárból kávés kanállal keveset teszünk 3 ujjnyi távolságra egymástól, a tésztát felülrõl ráhajtjuk és kerekcsével kis párnaalakú darabokra osztjuk.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.

  • Almás-fahéjas palacsintabatyu

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 6-7 szem alma, 15 dkg cukor, 1/2 kk õrölt fahéj, vaj, narancshéj.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt; só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez

  • Lekváros barátfüle

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, lekvár 30 dkg, morzsa 10 dkg, esetleg dió, mák 10 dkg.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Sajtkrém

    Hozzávalók 4 személyre: 100gr krémsajt, 200gr reszelt sajt, 50gr vaj, 100ml tejfõl, só, frissen örölt bors, petrezselyemzöld, kb.1/2 limett leve.