rss
  • Görög húsvéti kalács

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

    loading...

    A puha vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a tojások sárgáját, a sütõport, a lisztet, majd a tejet. Fakanállal alaposan eldolgozom, majd ujjnyi vastag, arasznyi rudakat formálok belõle.

    Hármat - hármat összefonok, végeit összenyomom, tetejüket megkenem tojással, majd a sütõben kb 20 perc alatt megsütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fûszeres pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 1 mk só, 1 mk törött bors, késhegynyi õrölt gyömbér, ugyanennyi õrölt szerecsendió-virág, 3 ek tej.

  • Rakott busa csõben sütve

    Hozzávalók: 4 db szép busafilé, 4 db nagyobb burgonya, 2 db sárgarépa, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 fej csiperke gomba, 1 db piros paprika (kápia), 1 db hegyes zöldpaprika, 2 db paradicsom, bacon, 1 pohár tejföl, só, õrölt feketebors, 1/2 citrom, 1 dl fehérbor, trappista sajt, zsemlemorzsa, reszelt parmezán.

  • Karácsonyi borjúgerinc

    Hozzávalók 4 fõre: 600 g borjúgerinc, 1 evõkanál repceolaj, 4 db savanyúkáposzta-levél, 1 evõkanál étolaj, 1 evõkanál cukor, 40 g káposzta, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 l borjúalaplé, 2 evõkanál tejszín, 60 g vaj, só, bors – ízlés szerint.

  • Õszibarackleves

    Hozzávalók: 4 személyre 600 g õszibarack, 25 g liszt, 1 pohár barackos joghurt, 1/2 db citrom, fahéj, szegfûszeg, cukor, só.

  • Kovászolt hagyma

    Hozzávalók: Hagyma, só, fokhagyma, kapor, kenyér.

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Pányi pulyka

    Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt.

  • Gyümölcsös túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 8 tojás
    - 24 dkg liszt
    - 3 dkg kakaó
    - 30 dkg kristálycukor
    - 3 ek étolaj
    - 6 ek víz
    - fél cs sütõpor
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - csipetnyi só

    A túrókrémhez:

    - 50 dkg túró
    - 15 dkg vaj
    - 15 dkg porcukor
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 fél citrom reszelt héja és leve
    - 1 ü körtebefõtt
    - 1 ü õszibarack befõtt
    - porcukor vagy tortabevonó a tetejére

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Ínyenc krém

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Pikáns muffin

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 20 dkg burgonya (fõként lisztesre fõvõ), 3 dkg friss élesztõ, 45 dkg liszt, 1 1/2 tk só, 1 kis paprika (kb. 15 dkg), 10 dkg újhagyma, 1 vastag szelet fõtt sonka (kb. 20 dkg), 3-4 ek tejszín, a formázáshoz liszt, 40 muffinpapír.

  • Vörösboros vaddisznósült

    Hozzávalók: 1 kg bõrös vaddisznócomb, 3 dkg só, fél kg leveszöldség, 10 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 2 g szemesbors, 1 g kakukkfû, 1 babérlevél, 2 g borókabogyó, 3 dl száraz vörösbor, 10 dkg reszelt torma, 1 citrom, 25 dkg hecsedlilekvár.

  • Nyíregyházi szeletek

    Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy comb, 2 jonatán alma, 5 dl olaj a kisütéshez, morzsa, 3 evõkanál szójapehely, 5 evõkanál liszt, 3 tojás.

  • Rántott gomba (gombafejek rántva)

    Hozzávalók: fél kg csiperkegomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj.

  • Csokis kifli

    Csokis kifliA tejet 1 kk cukorral felmelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és az élesztős tejet összekeverjük a lisztel. Összegyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ha a tészta kétszeresére kelt, vékony kör alakúra nyújtjuk, és háromszögű szeletekre vágjuk. A töltelékhez én csoki darabkákat használtam, így csokisabb, és nem folyik ki a töltelék. Ha saját magunk készítjük a tölteléket, akkor a vajat és a kakaóport, vaníliás cukrot keverjük össze. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztalapokat, és tölteléket helyezünk rá, szorosan feltekerjük.

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Szûzérmék chilis babraguval, zöldfûszeres rizzsel

    Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg szûzpecsenye; 1 fej vöröshagyma; 2 db tv paprika; 2 db paradicsom; 20 dkg konzerv vörös bab; 10 dkg konzerv fehérbab; 15 dkg ketchup; 5 gerezd fokhagyma; 15 dkg konzerv csemegekukorica; 40 dkg párolt rizs; 10 dkg párolt vadrizs; 1 csokor bazsalikom; 1 csokor petrezselyem; 1 csokor metélõhagyma; só; bors; chili paprika; olaj

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs, 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé.

  • Tepertõs leveles pogácsa

    Hozzávalók: 15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

loading...