rss
  • Fogoly kelkáposztában

  • Share on Tumblr

    Egy szép fej kelkáposztát gyenge sós vízben puhára fõzünk. Szitára tesszük, levét jól lecsurgatjuk.

    Ezalatt a megtisztított és kibelezett foglyot megmossuk, besózzuk és forró zsírban 1 fej hagymával puhára pároljuk.

    Egy kizsírozott tûzálló tálat a szétszedett kelkáposztával kibélelünk.

    A sült foglyokat hosszában kettévágjuk és ráfektetjük a kelre, majd betakarjuk a többi kel-levéllel.

    Leöntjük sûrû tejföllel, ráöntjük a pecsenyezsírt, amelyben a foglyokat pároltuk és forró sütõben szép pirosra megsütjük.

    Szalmaburgonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Káposztás tészta (Káposztás kocka)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 1 kg fejeskáposzta, só, bors, cukor.

  • Spárga leves

    Spárga levesA spárgát alaposan megtisztítjuk, majd körülbelül 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

  • Citrom zselatin

    Hozzávalók 2 személyre: 1,5 ek. zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl forró, száraz fehérbor, 4 ek. citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg cukor.

  • St. André spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor
    A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt

  • Sütõtökös tészta

    Hozzávalók:

    - 1,2 kg sütõtök
    - 15 dkg mogyoróhagyma (vagy vöröshagyma)
    - 5 dkg tökmag
    - 10 dkg vaj
    - 1 csomag metélõhagyma (snidling)
    - 40 dkg szélesmetélt
    - 7,5 dkg húsos szalonna
    - 1 teáskanál köménymag
    - 1 teáskanál paprika
    - 1,5 dl tejszín
    - 5 dkg frissen reszelt torma
    - só

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Töltött galamb

    Hozzávalók:

    2 galamb, 5 dkg durvára õrölt törtbúza (burghul), fej vöröshagyma, 1 marék fenyõmandula, 1 szegfûszeg, mokkáskanál õrölt fahéj, egy csipetnyi õrölt szerecsendió, 1 evõkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, só és bors

  • Bakonyi csirke

    Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, 20 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tejben áztatott zsemle, 1 evõkanál reszelt hagyma, 2 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg darált csirkemáj, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió, 1 dl bor, só.

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Spenótos rizottó

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2,5 dl fehérbor, 3 dl zöldségleves kockából, 29 dkg vegyes paprika paradicsommártásban, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, néhány szál rozmaring, 3 dkg parmezán sajt.

  • Chilis tintahalleves

    Hozzávalók: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Töltött csirkemelltekercsek

    Töltött csirkemelltekercsekA tojásokat megfőzzük, félbe vágjuk. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet füstölt sonkát, két félbe vágott főtt tojást, 1 szelet sajtot és 1-2 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük. A felgöngyölt csirkemelleket baconbe tekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

  • Házi krémes

    Házi krémesSzeretjük, mert bármikor szinte bármennyit képesek vagyunk belőle megenni, hiszen házi, édes, finom, egyszóval a miénk! Ha leveles tésztát veszünk, akkor azt kettőbe vesszük, egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és tepsi alján 200 fokon kisütjük. Sütés előtt érdemes megszurkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleiket levágjuk, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezzük (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldaraboljuk akkorára, amilyen nagyságúra szeretnénk a krémeseket.

  • Spenótos tortellini garnélával és pestoval

    Hozzávalók: 40 dkg tetszõleges kész tortellini, 1 doboz garnálarák, 10 dkg parajkrém, 10 dkg pesto, 1 dl pezsgõ, só, bors.

  • Diós torta

    Hozzávalók:

    - 12,5 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1 csipet só
    - 10 dkg hideg vaj
    - 1 tojás
    - fél dl tejszín
    - 3 evõkanál rum
    - 1 csipet fahéj
    - 10 dkg durvára vágott dió
    - liszt a kinyújtáshoz
    - vaj a formához

  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

  • Kínai sült banán

    Hozzávalók: 1 liter étolaj, 2 db közepes méretû banán, keményítõ, méz, 1 tojás sárgája, 10 ek víz, finomliszt, sütõpor.