2024.05.14. - Bonifác

Babos kacsa oldalassal

Hozzávalók: Fél kiló fehér bab, 1 vöröshagyma, 2 szem szegfûszeg, egy csokorra való vegyes leveszöldség, 10 dkg bõrös szalonna, 40 dkg füstölt sertésoldalas, 4 kacsa alsócomb, 4 debreceni, 2 gerezd fokhagyma, l vöröshagyma, 5 dkg libazsír, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot hideg vízbe tesszük, felforraljuk, és negyed óráig fõzzük, majd lecsepegtetjük. Visszatesszük a fazékba, beletesszük a hagymát, a szegfûszeget, a zöldségeket és a nagyobb darabokra vágott bõrös szalonnát.

Egy óra hosszat fõzzük. Ekkor beletesszük a kacsacombot, a sertésoldalast, a debrecenit, és a libazsírt, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és közepes hõfokon még három óra hosszat a tûzhelyen, hagyjuk.

A végén leszedjük a felesleges zsírt. Az egészet egy nagy tûzálló tálba rakjuk, és még egy órára berakjuk a 160 fokos sütõbe, hogy összeérjen.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!