2024.04.30. - Katalin, Kitti

Ázsiai sült burgonya

Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 25 dkg tisztított földimogyoró, 2 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi szerecsendió reszelék, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 húsleves kocka, só ízlés szerint törött bors, 1 evõkanál kb. 10 dkg mazsola.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fõtt burgonyát meghámozom és karikára vágva elterítem egy tepsi alján. megsózom. rászórom az átválogatott, leszárazott és megmosott mazsolát.

A mogyorót ledarálom, majd belekeverem a tejszínbe. Megsózom, hozzáadom a húsleveskockát, a zúzott fokhagymát, az összes fûszert és a vajat. Kislábasban lassú tûzön addig melegítem, amíg a húsleveskocka fel nem oldódik. Hagyom langyosra hûlni, ráöntöm a burgonyára és az elõmelegített sütõben addig sütöm, amik szép világos barna kéreg lesz a tetején.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!