2024.04.26. - Ervin

Csokoládédesszert

A tojást a cukorral kikeverjük, majd robotgéppel, a legmagasabb fokozaton krémesre verjük. Gõz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olvasztott vajat is. Ha langyosra hûlt, belekeverjük a tojáskrémet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás
6 dkg cukor
40 dkg étcsokoládé
20 dkg olvasztott vaj
16 dkg vaníliafagylalt
4 dkg mandula

A masszát négy, kivajazott kis felfújtformába öntjük. Elõmelegített, 170 fokos sütõben 25-30 percig sütjük.

Kihûtjük, tányérra borítjuk és 1-1 kis gombóc vaníliafagylaltot ültetünk a tetejére. Durvára vágott mandulával megszórva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!