2024.05.14. - Bonifác

Zöldségpástétom

Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 20 dkg friss, vagy fél csomag mirelit zöldborsó, 1 db fehérrépa, 2 db burgonya, 3 db tojás, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál zsemlemorzsa 2 dl tej, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Lobogó sós vízben - a zöldborsó kivételével - kb. 5 percig fõzzük, majd leszûrjük. A tojássárgákat eldolgozzuk liszttel, 1 evõkanál morzsával és a tejjel, majd a zöldséghez adjuk. Beletesszük a zöldborsót és az ízesítõket is.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. A kivajazott és morzsával meghintett õzgerincformába öntjük, és sütõben közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt pálcikára nem tapad rá a massza. Hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk a formából. Felszeletelve, köretként és feltétként egyaránt fogyasztható.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!