rss
  • Pudingos süti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

    A pudingport a tejjel felfõzzük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, a mazsolát a rumban megáztatjuk. Ha a puding kihûlt, mindhármat összekeverjük, és a tésztára kenjük. A krém tetejére vékonyan olvasztott csokoládét simítunk.

    Készülhet bármilyen ízû pudingporból, és esetleg kakaós, diós piskótából, a tetejére pedig szórhatunk a csokimáz helyett vagy mellett kókuszreszeléket is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagyma töltve

    A vöröshagymákat héjastul mossa meg. Mindkét végén, gyökerénél és a száránál is tisztítsa meg, majd vágja le a hagyma felsõ egyharmadát. Szedje ki a hagyma belsejét úgy, hogy egy centiméternyi rész maradjon körbe-körbe.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliacukor, ½ csomag sütõpor, 1 ek rum (elhagyható), szilva.

  • Csirke satay

    Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: bors, mustár, paradicsom, sajt, só, tojás;

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya;

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só.

  • Lazacos burgonya recept

    Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 1 doboz szardínia (lazactörzs), 4 evõkanál olaj, 30 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Patisszonsaláta

    A meghámozott patisszonokat ujjnyi darabokra vágjuk, üvegbe rakjuk, esetleg néhány zöldparadicsommal, kisebb uborkával együtt.

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej, 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Krumplis pogácsa

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 12 dkg margarin
    - 2 dkg élesztõ
    - 12 dkg burgonya
    - 1/2 pohár tejföl
    - 1-2 tojás sárgája
    - tej
    - cukor
    - só

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Pulykamelles burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Párolt marha szelet

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

  • Ricottás spagetti (Veneto)

    25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Tésztás csirke

    Hozzávalók

    1 csirke, kávéskanálnyi egész fekete bors, só, 2 babérlevél, 1 db húsleveskocka, 2 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz mélyhûtött leveles tészta. A mártáshoz: 1 fej hagyma, 15 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl csirkehúsleves, kevés vaj, 10 dkg sonka, kávéskanálnyi mustár, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 tojássárgája

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.