Egészséged megõrzése szempontjából rendkívül fontos, hogy a szervezetedben sejtszinten megfelelõen mûködjenek a kémiai folyamatok.
Ehhez a savak és a lúgok egyensúlyára van szükség. Ha túl sok savasító, állati eredetû táplálékot fogyasztasz, idõvel kellemetlen egészségügyi problémákkal találod szemben magad.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha diétázol, a karalábé kiváló zsírégetõ kiegészítõje lehet kalóriaszegény étrendednek. Akkor is ajánlott fogyasztanod, ha olyan, a szervezeted elsavasodását jelzõ tüneteket tapasztalsz, mint a gyakori fejfájás, a gombás fertõzés vagy a fáradékonyság.
Sütõtök
A sütõtök az õszi-téli esték elmaradhatatlan csemegéje. Magas rosttartalmából adódóan kiválóan salaktalanít, immunerõsítõ, és a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában is segít.
Torma
Sokan csak a húsvéti sonkához esznek tormát, pedig a csípõs növény ideje õsszel jön el. Ilyenkor házi csodaszerré változik, mely különösen hasznos megfázás esetén - nem mellékesen pedig a lúgosításban is segít.
Cékla
A cékla segít a vérképzésben, véd a káros szabadgyökökkel szemben, valamint finoman lúgosítja a szervezetedet.
Kelbimbó
A kelbimbó kifejezetten õszi-téli zöldség, mely a benne lévõ szulforafánnak köszönhetõen védelmet nyújt a rák ellen. Ezen kívül gyomorfekély és elsavasodás esetén is hasznos táplálék lehet.
Padlizsán
A tojásgyümölcsnek is hívott padlizsán nemcsak a fogyókúrádat támogatja, de antioxidáns hatásának köszönhetõen véd a keringési rendszert érintõ megbetegedésekkel szemben. Végül pedig segít kiegyenlíteni a szervezet sav-bázis egyensúlyát.
Körte
A körte rendkívül magas rosttartalmából adódóan elsõsorban az anyagcsere serkentésében, illetve a fogyás beindításában segít. Ám akkor is érdemes fogyasztanod, ha úgy érzed, az egészségtelen táplálkozás következtében elsavasodott a szervezeted.