Hagyományos ételek, régi ételkészítési fortélyok, komótos evés, az ételek és italok összehangolása, egészséges alapanyagok, a gasztronómiatörténeti értékek ápolása. Ma sokan luxusnak tartják, ha valaki így étkezik, hiszen idõ kell hozzá, türelem és odafigyelés - márpedig manapság éppen az idõ a legdrágább kincs. Idõközben a kutatók megállapították, hogy az ember, ha igazán éhes, szinte mindegy számára - legalábbis az elsõ percekben - hogy mit eszik, megelégszik bármivel, így van a szervezet õsidõk óta beprogramozva. Ráadásul ma az emberek egyre túlhajszoltabbak, az üzemi étkezdék száma csökkent, ha van is, az ebédidõ szûkre szabott.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gyorséttermek tehát aratnak, fõleg a fiatalság körében. A lassú étkezés mozgalom nem igazán illik a huszonévesek élettempójához.
Egyébként egy egyszerû vajas kifli is elegendõ ahhoz, hogy megtanulja valaki a türelmes, ráérõs evés technikáját. Ez egyébként azért is lenne fontos, mert a jó emésztés kulcskérdése az egészségnek. A lassú evés esetében ráadásul kevesebb étellel is beéri az ember.