Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg darabolt hámozott paradicsom, olaszos fûszerkrém, ételízesítõ, tetszés szerint 5 dkg zsombor, 1 csomag mozzarella sajt, 1 csomag elõsütött pizzalap (32 cm átmérõjû), 6 hajszálvékony szelet sonka (kb. 6 dkg; pármai vagy pácolt), a díszítéshez tetszés szerint friss bazsalikom.
Elkészítése: A lecsöpögtetett paradicsomot villával szétnyomjuk, ételízesítõvel összekeverjük, és olaszos fûszerkrémmel ízesítjük. A megmosott zsombort lecsöpögtetjük, a mozzarellát felszeleteljük.
A pizza lapot sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen megkenjük a fûszeres paradicsomos masszával, majd kirakjuk a zsombor felével, a sonkával és a mozzarellával. Elõmelegített sütõben, 225 fokon (gáztûzhelynél 4-es fokozaton) 12-15 percig sütjük. A sütõbõl kivéve megszórjuk maradék zsomborral, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk a világ legfinomabb ételéhez!