2024.03.19. - József, Bánk

Az igazi olasz pizza - a világ 5 legfinomabb étele sorozat

Az igazi olasz pizza - a világ 5 legfinomabb étele sorozat
Az igazi olasz pizza: a szigorúan igazi, hagyományos pizza az egyik legistenibb étek a világon, amelynek hagyománya több évszázada öröklõdik. Az eredeti kerek finomságot egy liter vízbõl, egy kg lisztbõl és 5-6 dkg sóból, valamint élesztõbõl készítik. A tésztát csakis kézzel szabad nyújtani, pihentetésekkel, többször átgyúrva! A pizzát fafûtéses kemencében, bükkfán sütötték meg. Ennek igazán más íze van, mint az itthon kapható mirelit borzalmaknak. Higgye el, érdemes megkóstolni! Gyors pizza olaszosan otthon. Gyorsabb az elkészítése, mintha megrendeljük valamelyik pizzafutárnál...
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

... és ízlésünk szerint fûszerezhetjük.

Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg darabolt hámozott paradicsom, olaszos fûszerkrém, ételízesítõ, tetszés szerint 5 dkg zsombor, 1 csomag mozzarella sajt, 1 csomag elõsütött pizzalap (32 cm átmérõjû), 6 hajszálvékony szelet sonka (kb. 6 dkg; pármai vagy pácolt), a díszítéshez tetszés szerint friss bazsalikom.

Elkészítése: A lecsöpögtetett paradicsomot villával szétnyomjuk, ételízesítõvel összekeverjük, és olaszos fûszerkrémmel ízesítjük. A megmosott zsombort lecsöpögtetjük, a mozzarellát felszeleteljük.

A pizza lapot sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen megkenjük a fûszeres paradicsomos masszával, majd kirakjuk a zsombor felével, a sonkával és a mozzarellával. Elõmelegített sütõben, 225 fokon (gáztûzhelynél 4-es fokozaton) 12-15 percig sütjük. A sütõbõl kivéve megszórjuk maradék zsomborral, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk a világ legfinomabb ételéhez!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!