2024.05.14. - Bonifác

Spagetti bolognai módra

1/2 kg spagettire 1/4 kg húst számítunk. Legjobb, ha vegyesen használunk marha, disznó és borjúhúst. A húst apró kockákra vagdaljuk. Három nagy fej vöröshagymát felkarikázunk, olajon megfonnyasztunk, rátesszük a húst és egy gerezd reszelt fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselymet, zellerlevelet, majoránnát, és tehetünk bele egyéb fûszereket is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Rövid ideig együtt pirítjuk az egészet, majd hozzáadunk néhány meghámozott
paradicsomot vagy egy-két doboz paradicsompürét, és kis lángon addig pároljuk, amíg az egész pépessé nem fõ.

Megsózzuk, megborsozzuk. Személyenként 5-6 dkg spagettit sós vízben kifõzünk, elkeverjük a húsos-paradicsomos mártással, az egészet még egyszer együtt felmelegítjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!